Top 10 Alfa-Plam peći na čvrsta goriva

Alfa-Plam je u Srbiji vodeći proizvođač grejnih tela na pelet, čvrsto, tečno i gasovito gorivo, štednjaka na struju, kao i kombinaciju gorivo-struja i struja-gas. Mnoga domaćinstva su svoje poverenje poklonila upravo Alfa-Plam proizvodima, naročito kada je u pitanju grejanje, a ako se u obzir uzmu tradicija, kvalitet i izvoz u susedne zemlje poput Nemačke, Italije, Austrije i Poljske, jasno je da je ovo i više nego dobra odluka. Ukoliko ste i sami zainteresovani za Alfa-Plam ponudu, za vas smo izdvojili naših top 10 Alfa-Plam peći na čvrsta goriva koje će, ne samo savršeno zagrejati vaš dom, već će ga i dekorisati na pravi način!

Elita 3

Ovu Alfa-Plam peć na čvrsta goriva karakterišu livena plotna, ložište obloženo šamotnim pločama, koje akumuliraju toplotu i povećavaju temperaturu sagorevanja, a zahvaljujući staklu na vratima ložišta, moći ćete da uživate u prelepom pogledu na vatru. Regulator primarnog vazduha se nalazi na vratima ložišta, a na istom mestu je smešten i ulaz sekundarnog vazduha. Sekundarni vazduh obezbeđuje čistije sagorevanje, odnosno dogorevanje prethodnih nepotpunih produkata sagorevanja. “Elita 3” ispunjava najstrože nemačke standarde emisije čestica čadji, BimSchV Stufe2.

Top-10-Alfa-Plam-peci-na-cvrsta-goriva-1

Orient

Ovaj model Alfa-Plam peći na čvrsta goriva možete pronaći u nekoliko različitih boja, a ono što je posebno za “Orient” jeste to što je reč o trajnožarećoj peći od debelih limova koja ima još duži vek trajanja. Hermetičnost je obezbeđena zaptivnim pletenicama sa unutrašnje strane vrata, dok je ložište obloženo zamenljivim šamotnim pločama, koje akumuliraju toplotu i povećavaju temperaturu sagorevanja. I ova peć vam omogućava čistije sagorevanje, a kako takođe poseduje staklo na vratima ložišta, pogled na vatru koja pucketa vam je uvek na raspolaganju.

Top-10-Alfa-Plam-peci-na-cvrsta-goriva-1

Elita

“Elita” model peći ima iste karakteristike kao i model “Elita 3”, samo se razlikuje po dizajnu, kao što i sami možete videti na slici ispod. Svakako, model “Elita 3” je nešto napredniji, ali obe peći su čista desetka! Ne sumnjajte u to da će ovu peć obožavati i vaši kućni ljubimci. 🙂

Top-10-Alfa-Plam-peci-na-cvrsta-goriva-1

Orient K

Kao i u slučaju prethodno navedenog modela, model Alfa-Plam peći na čvrsta goriva “Orient K” je sličan svom “Orient” bratu dok je jedna od uočljivijih razlika upravo dizajn. Inače, i ovaj model je dostupan u više boja, takođe je u pitanju trajnožareća peć od debelih limova sa dužim vekom trajanja, vratima od limenih pozicija sa unutrašnje strane obloženim zaptivnim pletenicama, čime se obezbeđuje hermetičnost. Regulator primarnog vazduha se nalazi na donjem delu vrata peći, dok se regulator sekundarnog vazduha nalazi se na gornjem delu vrata ložišta. Tu je i dodatni otvor za dovod sekundarnog vazduha koji se nalazi na zadnjoj strani peći. Sagorevanje je takođe čistije. 

Top-10-Alfa-Plam-peci-na-cvrsta-goriva-1

Vulkan S

Model “Vulkan S” karakterišu livena plotna, livena vrata ložišta kao i ložište obloženo šamotnim pločama, koje akumuliraju toplotu i povećavaju temperaturu sagorevanja, slično kao i kod prethodno navedenih modela peći. Alfa-Plam peći su karakteristične po staklenim vratima ložišta koja omogućavaju pogled na vatru, a to stvara prijatnu, toplu atmosferu. Dakle, isti slučaj je i sa ovim modelom. “Vulkan S” poseduje specijalni ključ za otvaranje vrata ložišta kao i visoki stepen iskorišćenja 85%.

Top-10-Alfa-Plam-peci-na-cvrsta-goriva-1

Lara

Ovaj model Alfa-Plam peći na čvrsta goriva po svojim karakteristikama ne zaostaje za prethodno navedenim modelima. Tako, na raspolaganju su vam keramičke pločice peći u različitim bojama, ložište obloženo šamotnim pločama, koje akumuliraju toplotu i povećavaju temperaturu sagorevanja, staklo na vratima ložišta, koje omogućava pogled na vatru u ložištu. Regulatori primarnog vazduha nalazi se u donjem delu peći, na prednjem delu pepeljare, dok je ulaz sekundarnog vazduha na prednjoj strani peći. Kao što već znate, dovod sekundarnog vazduha obezbeđuje čistije sagorevanje.

Top-10-Alfa-Plam-peci-na-cvrsta-goriva-1

Greta

“Greta” je novi model Alfa-Plam peći na čvrsta goriva. Njene karakteristike su sledeće: peć od debelih limova, zaštićenih farbom otpornom na visoke temperature; priključivanje na dimnjak – odozgo i sa zadnje strane; livena vrata ložišta pružaju veću zaptivenost i kontrolisani dotok vazduha za sagorevanje; ložište izrađeno od debelih limova i obloženo pločama vermikulita; veliko staklo na vratima ložišta i vidljiv plamen koji dodatno unosi toplinu u vaš dom (neprocenjivo!); regulator primarnog vazduha  nalazi se u donjem delu peći; dovod sekundarnog vazduha obezbeđuje efikasnije sagorevanje, a podešava se regulatorom primarnog vazduha.

Top-10-Alfa-Plam-peci-na-cvrsta-goriva-1

Fianno

Još jedan novi model je i model “Fianno”. Gotovo je identičan kao i prethodno navedeni model kada je reč o karakteristikama, pa se možete odlučiti za jedan na osnovu dizajna, budući da su obe peći za toplu preporuku. Inače, “Fianno” je nešto elegantniji pa će možda više odgovarati vašem prostoru, naravno, sve u zavisnosti od toga na koji način ste uredili svoj dom.

Top-10-Alfa-Plam-peci-na-cvrsta-goriva-1

Premier

Karakteristike ovog modela Alfa-Plam peći na čvrsta goriva su sledeće: reč je o trajnožarećoj peći od debelih limova čije je ložište obloženo limom debljine 3 i 4 mm. I kod ovog modela je zagarantovana hermetičnost, dok je zadržana akumulacija toplote i mogućnost povećavanja temperature sagorevanja. Kao i kod prethodno navedenih modela Alfa-Plam peći na čvrsta goriva i ovaj model nudi ugodan pogled na vatru u ložištu zahvaljujući staklu na vratima ložišta. Automatska regulacija primarnog vazduha nalazi se u donjem delu peći kao i regulacija sekundarnog vazduha koji obezbeđuje čistije sagorevanje. Na raspolaganju vam je i višestruko priključivanje na dimnjak: odozgo i na zadnoj strani.

Top-10-Alfa-Plam-peci-na-cvrsta-goriva-1

Premier K

Na kraju, tu je i model “Premier K” koji je po karakteristikama identičan prethodno navedenom modelu. Očekivano, razlika je u dizajnu i tome što su vam na raspolaganju keramičke obloge u različitim bojama, koje samim tim olakšavaju uklapanje peći u sam enterijer.

Top-10-Alfa-Plam-peci-na-cvrsta-goriva-1

Ukoliko vam je potreban bilo kakav savet (a naravno i pomoć) u vezi sa uvođenjem grejanja, budite slobodni da nas kontaktirate! Majstor za grejanje vam uvek stoji na raspolaganju!

Izvor: alfaplam.rs

Author Info

sasa_admin