Top 3 Vaillant uređaja za grejanje na struju

Vaillant u našoj zemlji posluje već više od 20 godina, a inače je reč o jednom od vodećih proizvođača opreme za grejanje, hlađenje i klimatizaciju koja pretežno koristi obnovljive izvore energije te je iz tog razloga ekološki prihvatljiva i efikasna. Njihova specijalnost su solarni sistemi, toplotne pumpe, ventilacioni sistemi (rekuperatori vazduha) za nisko-energetske objekte, visokoefikasni kondenzacioni gasni kotlovi za grejanje, električni kotlovi za grejanje i potrošnu toplu vodu, klima-uređaji, pločasti radijatori, kao i kompletan program regulacije.

Ukoliko kao energent koristite struju, Vaillant vam može ponuditi tri vrhunska uređaja, a evo koje su njihove karakteristike.

Vaillant električni zidni kotao za centralno grejanje

(eloBLOCK/2 VE 6 – 28)

Kotlovi za centralno grejanje sa Vaillant potpisom pružaju najsavremeniji način grejanja porodičnih kuća i stanova. Ono što je karakteristično za ove uređaje je to što je njihov rad gotovo u potpunosti automatizovan i skoro pa nečujan, a osim toga, opremljeni su svim radnim i sigurnosnim elementima koji su potrebni. S obzirom na to da se kao energent koristi struja, rad ovih uređaja je u potpunosti ekološki, za njihov rad nije potreban dimnjak, a moguće ih je montirati i u najmanje prostore jer ne koriste vazduh za sagorevanje. Budući da je komfor jedan od primarnih ciljeva, uređaj je moguće kombinovati sa sobnim termostatom ili sa indirektno grejanim rezervoarom.

Vaillant kotao za grejanje ima širok raspon modulacije zahvaljujući čemu radi tiho i postojano, omogućavajući vašem domu optimalno zagrevanje. Zahvaljujući modulaciji, emisija ugljenika je svedena na minimum, a kako je celokupan sistem zaštićen od nepotrebnog habanja, značajno su smanjeni troškovi održavanja kotla.

Za razliku od sličnih samostojećih uređaja, ovi kotlovi zauzimaju daleko manje prostora, što vam svakako daje veću slobodu da odlučite gde ćete ih ugraditi. Lagani dizajn i kućište u jednom komadu koje sadrži sve neophodne komponente omogućavaju da kotao postavite bilo gde, brzo i jednostavno.

Vaillant električni kalorifer

(VES)

Ovaj uređaj je kao stvoren za zagrevanje manjih prostorija kao što su kupatila, gostinske sobe, kuhinje. Zahvaljujući patentiranom okviru sa uklopnim mehanizmom, kalorifer je moguće lako i brzo montirati. Važno je naglasiti da je ovaj uređaj opremljen povećanom zaštitom od prskajuće vode, dok mu je kućište zaštićeno izolacijom, što je posebno bitno ukoliko ga koristite za zagrevanje kupatila. Kada je reč o podešavanju temperature, ona se precizno reguliše putem podesivog termostata, u rasponu od 5°C do 35°C, sa zaštitom od smrzavanja i zaštitom od pregrevanja.

Vaillant električna sobna grejalica

(VER 75/4 – 240/4)

Vaillant električne grejalice rade na principu prirodnog strujanja vazduha, a mogu se koristiti za zagrevanje svih stambenih prostorija, kupatila, kao i garaža. Kao i u slučaju prethodno navedenog uređaja, i grejalice su zaštićene od prskanja vode, a takođe su i zaštitno izolovane. Rešetke za ispust toplog vazduha su smeštene na prednjoj strani grejalice, tako da ima dovoljno prostora između struje toplog vazduha i zida odnosno zavesa, čime se izbegava zaprljanje. Vaillant električna sobna grejalica vam nudi mogućnost zaštite od smrzavanja, što podrazumeva da će se uređaj automatski uključiti kada se sobna temperatura spusti ispod +4°C, naravno, u slučaju da je izbornik temperature podešen na zaštitu od smrzavanja. Bitno je istaći i to da ovi uređaji imaju mogućnost izbora funkcije zaštite od opekotina i zaštite za decu.

Ukoliko vam je potreban bilo kakav savet (a naravno i pomoć) u vezi sa odabirom odgovarajućeg uređaja, budite slobodni da nas kontaktirate! Majstor za grejanje vam uvek stoji na raspolaganju!

Izvor: vaillant.rs

Author Info

sasa_admin