Alfa-Plam peći i kamini za etažno grejanje

Kao što smo vam već pisali i kao što možda već i sami znate, Alfa-Plam je u Srbiji vodeći proizvođač grejnih tela na pelet, čvrsto, tečno i gasovito gorivo, štednjaka na struju, kao i kombinaciju gorivo-struja i struja-gas. Mnoga domaćinstva su svoje poverenje poklonila upravo Alfa-Plam proizvodima, naročito kada je u pitanju grejanje, a ako se u obzir uzmu tradicija, kvalitet i izvoz u susedne zemlje poput Nemačke, Italije, Austrije i Poljske, jasno je da je ovo i više nego dobra odluka.

Ukoliko je vaš izbor etažno grejanje, danas za vas izdavajamo nekoliko Alfa-Plam modela peći i kamina koji će odgovarati ovom sistemu za grejanje.

Kamin Rustik

Karakteristike ovog atraktivnog modela su sledeće: ugrađena je “cevna zmija” odnosno bakarna cev koja, kada je u vezi sa termoventilom služi kao termoosigurač od eventualnog pregrevanja štednjaka, a sam kamin je izrađen od livenih i limenih pozicija sa vatrootpornim staklima na prednjoj strani ložišta koja omogućavaju onaj prelepi pogled na vatru koji svi obožavamo. Livena vrata ložišta se nalaze sa desne strane, a postoji specijalni ključ za otvaranje. Kamin ima regulator vazduha kojim se podešava temperatura vode u kotlu, kao i omogućava biranje i automatsko održavanje temperature u kotlu. Ovaj Alfa-Plam model poseduje i daljinski termometar za merenje temperature vode u kotlu. 

Alfa-Plam peći i kamini za etažno grejanje

Central 23

Kao i u slučaju prethodno opisanog modela, i ovaj poseduje “cevnu zmiju” koja služi kao termoosigurač od eventualnog pregrevanja štednjaka, a ono što ga ipak izdvaja jesu čelične ploče za kuvanje, koje se mogu skinuti radi detaljnog čišćenja. Dakle, reč je o 2 u 1 proizvodu! Ovaj Alfa-Plam model poseduje specijalni ključ za otvaranje vrata ložišta u slučaju pregrevanja, dok je samo ložište jako duboko. Regulatorom vazduha je takođe moguće podešavati temperaturu vode u kotlu, a daljinskim termometrom se meri temperatura vode u kotlu. U donjem delu peći se nalazi vertikalna rešetka koja se otvara ključem i služi za potpalu. Poklopac peći ima dobra izolaciona svojstva, a grejanje peći u prostoriji može se regulisati upotrebom poklopca i to: spuštanjem poklopca se smanjuje zračenje toplote u prostoriji i samim tim se stvara prijatnija atmosfera. Ovaj model ima višestruko priključivanje na dimnjak. 

Alfa-Plam peći i kamini za etažno grejanje

Paollo

Alfa-Plam Paollo je peć od debelih limova koji su zaštićeni farbom otpornom na visoke temperature, dok je sam kotao izrađen od specijalnog čeličnog lima. Priključivanje na dimnjak je odozgo, a vrata ložišta imaju specijalnu sigurnosnu ručicu. Podešavanjem snage peći posebnim regulatorom, automatski se podešava i temperatura vode u kotlu. Podešavanjem dovoda sekundarnog vazduha posebnim regulatorom obezbeđuje se efikasnije sagorevanje. Na vratima ložišta se nalazi staklo zahvaljujući kojem možete da uživate u pogledu na vatru.

Alfa-Plam peći i kamini za etažno grejanje

Paollo F

Paollo F je po karakteristikama identičan prethodno opisanom modelu, s tim što poseduje i rernu kako bi vam obezbedio još bolji ugođaj i bio još korisniji. Vrata rerne su sa staklom i ugrađenim termometrom. 

Alfa-Plam peći i kamini za etažno grejanje

Ukoliko vam je potreban bilo kakav savet (a naravno i pomoć) u vezi sa uvođenjem grejanja, budite slobodni da nas kontaktirate! Majstor za grejanje vam uvek stoji na raspolaganju!

Izvor: alfaplam.rs

Author Info

sasa_admin