Vaillant kotlovi za grejanje na gas

Vaillant kotlovi za grejanje na gas

Kao što smo vam već pisali, Vaillant u našoj zemlji posluje već više od 20 godina, a inače je reč o jednom od vodećih proizvođača opreme za grejanje, hlađenje i klimatizaciju koja pretežno koristi obnovljive izvore energije te je iz tog razloga ekološki prihvatljiva i efikasna. Njihova specijalnost su solarni sistemi, toplotne pumpe, ventilacioni sistemi (rekuperatori vazduha) za nisko-energetske objekte, visokoefikasni kondenzacioni gasni kotlovi za grejanje, električni kotlovi za grejanje i potrošnu toplu vodu, klima-uređaji, pločasti radijatori, kao i kompletan program regulacije.

Ukoliko je vaš izbor grejanje na gas, evo koji Vaillant kotlovi mogu biti dobar izbor za vaš dom i vas.

Vaillant atmosferski jednostepeni kotao

(atmoVIT VK INT 164/1-5 – 564/1-5)

Zahvaljujući jednostepenom gorioniku koji omogućava sigurno sagorevanje, kod ovog niskotemperaturnog kotla standardni stepen iskorišćenja iznosi 93%. Članci od livenog gvožđa se odlikuju dobrom sposobnošću prenosa toplote i predstavljaju pouzdanu osnovu za sigurno i udobno grejanje. Instalisanje kotla atmoVIT je brzo i jednostavno, tako da u vrlo kratkom vremenu možete uživati u njegovom radu.

Ovaj uređaj može da radi na bilo koju vrstu gasa bez obzira na to da li se radi o prirodnom gasu, tečnom naftnom gasu (LPG) ili biogasu. Kada se koristi druga vrsta gasa, proces sagorevanja automatski se prilagođava i obezbeđuje konstantno visoku efikasnost potrošnje goriva.

Sa širokim rasponom modulacije, Vaillantov kotao za grejanje radi tiho i postojano, istovremeno obezbeđujući potrebno optimalno grejanje Vašeg doma. Modulacija, takođe, značajno smanjuje broj ciklusa uključeno/isključeno, a rezultat su niže emisije ugljenika.

Vaillant kotlovi za grejanje na gas

Atmosferski dvostepeni kotao

(atmoVIT exclusiv VK INT 164/8 – 474/8)

Tehnologija dvostepenog gorionika ima zadatak da osigura dovoljno toplote, uz što manji utrošak gasa. To se postiže samostalnim podešavanjem snage gorionika u odnosu na potrebnu količinu toplote u određenom trenutku. U proleće i jesen, kada kotao radi sa 55% snage, atmoVIT exclusiv se prebacuje na “štedljivi rad” – odnosno, na prvi stepen. Čim postane hladnije, automatski uključuje viši stepen. Budući da se dvostepeni gorionik značajno ređe uključuje, atmoVIT exclusiv štedi više energije.

Kao i prethodno opisan model, sa širokim rasponom modulacije, Vaillantov kotao za grejanje radi tiho i postojano, istovremeno obezbeđujući potrebno optimalno grejanje Vašeg doma. Modulacija, takođe, značajno smanjuje broj ciklusa uključeno/isključeno, a rezultat su niže emisije ugljenika. 

Kondenzacioni gasni kotao

(ecoVIT exclusiv VKK INT 226/4 – 656/4)

Zbog savršene usklađenosti komponenata (gorionik, izmenjivač toplote, elektronika) i velikog sadržaja vode u kotlu, kotao ecoVIT exclusiv predstavlja merilo za sve gasne kondenzacione sisteme. Izmenjivač toplote od nerđajućeg čelika, sastoji se od jedne, dve ili tri cevne spirale. Dimni gasovi koji nastaju u procesu sagorevanja, potiskuju se pomoću ventilatora kroz cevne spirale izmenjivača toplote, prolazeći kroz različita temperaturna područja tehničke vode, predavajući pri tome svoju toplotu tehničkoj vodi.

Aqua-Power-Plus sistem daje čak 21% veći kapacitet tokom vršne potrošnje tople vode. To znači da možete uživati u optimalnoj količini tople vode sa manjom snagom kotla za grejanje. Ovo može uveliko da pomogne u smanjenju vašeg računa za grejanje, kao i u očuvanju životne sredine.

Kondenzacioni gasni kotlovi su trenutno najefikasniji oblik grejanja na gas. Izvlačenjem toplote vodene pare iz otpadnih gasova, značajno se poboljšava efikasnost procesa sagorevanja gasa. Kao rezultat, kondenzacioni gasni kotlovi proizvode približno 10% više energije od konvencionalnih gasnih kotlova.

I ovaj Vaillantov kotao za grejanje radi tiho i postojano, istovremeno obezbeđujući potrebno optimalno grejanje Vašeg doma. Modulacija, takođe, značajno smanjuje broj ciklusa uključeno/isključeno, a rezultat su niže emisije ugljenika. 

Ukoliko vam je potreban bilo kakav savet (a naravno i pomoć) u vezi sa odabirom odgovarajućeg uređaja, budite slobodni da nas kontaktirate! Majstor za grejanje vam uvek stoji na raspolaganju!

Izvor: vaillant.rs

Author Info

sasa_admin