Mermerni radijatori: Da li je zaista reč o najjeftinijem grejanju?

Mermerni radijatori su prema mišljenju mnogih ubedljivo najjeftiniji sistem za grejanje. Da li ste do sada imali prilike da ih koristite? Ukoliko niste, ali razmišljate o tome da li su mermerni radijatori pravi izbor za vas, ostanite sa nama do kraja teksta jer smo prikupili sve bitne informacije koje vam mogu pomoći da donesete pravu odluku.

Mermerni radijatori – prirodno, jednostavno i kvalitetno

Ekološka pouzdanost i prirodnost su neke od glavnih karakteristika kada su u pitanju mermerni radijatori. I sami znate da su ljudi oduvek koristili kamen i to u različite svrhe, a kada su otkrili da je moguće spojiti dve mermerne ploče sa “kanthal” žicom između i dobiti grejno telo, desilo se revolucionarno otkriće! O da, tako su nastali mermerni radijatori.

Osim što je reč o najprirodnijem načinu zagrevanja doma, mermerni radijatori su jako laki za korišćenje jer će vam biti potrebna samo monofazna utičnica od 220 V u koju ćete uključiti svoje grejno telo da biste dobili brzo, lako i kvalitetno zagrejan dom. Nema potrebe za kotlarnicom, cevovodom, dimnjakom, loženjem, iznošenjem pepela… Zapravo, lišavate se svega što vam može predstavljati veliki problem i napor u vezi sa grejanjem.

Kada je reč o potrošnji, najveća instalisana snaga iznosi samo 1.4 kW (1400W), najmanja 0.4 kW (400W), što zapravo predstavlja potrošnju od samo 4 sijalice srednje snage! Eto zašto se mermerni radijatori smatraju najjeftinijim sistemom za grejanje.

Mermerni radijatori: Da li je zaista reč o najjeftinijem grejanju?

Još neke prednosti

Mermerni radijatori na struju zaista prijatno greju dom i stvaraju toplu, ušuškanu atmosferu. Toplota koja zrači ravnomerno zagreva zidove, pod, ali i vas koji ste u prosotriji. Ovaj sistem za grejanje zrači toplotu prema principu sunca što znači da je moguće smanjiti temperaturu sa 22 na 20°C čime se pravi ušteda energije od 20%.

Osim nižih troškova za grejanje, mermerni radijatori se mogu pohvaliti i manjim mogućnostima alergije na prašinu, time što ne isušuju vazduh, ali i time što se estetski uklapaju uz svaki enterijer. Na raspolaganju su vam nijanse volaks, sani-bež, romanit i sivec.

Mermerni radijatori: Da li je zaista reč o najjeftinijem grejanju?

Toplotni kapacitet mermernih radijatora je 1-2h. Ukoliko ih koristite uz tajmer, moguće je ostvariti još niže troškove grejanja jer bi se koristilo noćno, jeftinije grejanje na struju. Uz pomoć termostata možete da kontrolišete temperaturu u prostoriji, a zbog svega navedenog mermerni radijatori zaista jesu ekonomično rešenje ako kao energent koristite struju. 

Ukoliko vam je potreban bilo kakav savet (a naravno i pomoć) u vezi sa odabirom odgovarajućeg sistema za grejanje, budite slobodni da nas kontaktirate! Majstor za grejanje vam uvek stoji na raspolaganju!

Izvori: conseko.rs, magazingrejanje.com

Author Info

sasa_admin