Podno grejanje

Postoje dve osnovne vrste podnog grejanja i to:

  • elektro podno grejanje
  • sistem podnog grejanja na pogon pumpe

Sistemi za podno grejanje mogu da se instaliraju ispod kamena, keramike, parketa i laminata koji su namenski prozvedeni za ovu svrhu odnosno podno grejanje. Podno grejanje pomoći će vam da hladne podove i sobe toplim. Postoje dve osnovne vrste podnog grejanja i to: elektro podno grejanje, koje je takođe poznato kao suvi sistem, i vodeni sistem, odnosno, sistem podnog grejanja na pogon pumpe, naziva se još i mokrim sistemom Podno grejanje se izvodi sa instalacijom Rehau podnog grejanja sa Rauterm cevima i Vario pločama.
Podno grejanje na struju


 

Električno Podno Grejanje – Suvi sistem podnog grejanja

Električno podno grejanje (suvi sistem) je niz električnih žica instaliranih ispod poda odnosno samo ispod keramike. Električni “listovi” za grejanje ili kablovi su postavljeni ispod poda, i obično na vrhu sloja košuljice (da bi se obezbedilo da površina bude potpuno ravna) i sloj podne izolacije (kako bi se obezbedilo da toplota ne ide na dole već samo na gore ka prostoriji).

Vodeno Podno Grejanje – Mokri sistem podnog grejanja

Sistem podnog grejanja na bazi vode je sistem gde je niz cevi povezan na vaš kotao gde cirkuliše topla voda kroz pod kako bi se zagreala prostorija. Kod podnog grejanja sistem može da koristi vodu na nižoj temperaturi čineći ga na taj način efikasnijim za grejanje vašeg doma jer je toplota koja se emituje kroz podni sistem ravnomernije raspoređena od npr. toplote koju emituje jedan radijator (koji se obično nalazi u jednom delu prostorije).


Pozovite nas

  • + 381 64 190 29 50
  • +381 11 351 00 82Podno grejanje
Podno grejanje set