Kriterijumi koje dobar majstor mora da ispunjava

Dobri majstori su danas, čini se, skoro pa izumrla vrsta. Naši ljudi bi zabrinuto konstatovali da više nemaju osobu kojoj bi mogli da veruju, a ovo se nažalost odnosi upravo na majstore koje puštaju u kuću sa nadom da će moći da srede ono što oni ne mogu. Međutim, da li je baš tako? Naravno da dobri majstori i dalje postoje, samo je bitno da umete da ih prepoznate. A kako bismo vam u tome pomogli, evo koje kriterijume dobar majstor mora da ispunjava kako bi zadobio vaše poverenje, ali i svaki sledeći angažman!

Kriterijumi koje dobar majstor mora da ispunjava

Dobar majstor ima višegodišnje (relevantno) iskustvo

Ono što karakteriše dobrog majstora svakako je iskustvo, ali ne bilo kakvo! Višegodišnje, relevantno iskustvo je ono što se računa jer – dela govore više od reči. Dobar majstor radi kvalitetno i posvećeno jer zna da je to najbolja vizit karta koju može da ima, a osim toga, marketing “od usta do usta” je najbolji marketing. Dakle, majstora sa iskustvom ćete najpre pronaći po preporuci jer zadovoljna mušterija sigurno neće želeti da sakrije činjenicu da je najzad pronašla majstora od poverenja. Majstor za grejanje se bavi uvođenjem grejanja i održavanjem grejnih instalacija i opreme već 40 godina, a iza sebe preko 340 novih grejanja!

Dobar majstor je vešt majstor

Logično, dobar majstor mora da ima vešte ruke i mora da zna svoj zanat. Naravno, znanje i veštine se stiču radom i iskustvom, ali sve što je postignuto treba da bude i kvalitetno i relevantno. Ovo je svojevrsni krug iz kojeg nema izlaza gde jedno uslovljava drugo – i to je tako! Veliko iskustvo, vremenom stečene veštine i “ispečen zanat”, to je ono što je jako važno za sve majstore. Da li je majstor vešt uvidećete odmah po početku radova, tako da vam neće biti potrebno mnogo vremena da shvatite da li ste uspeli da pronađete “svog” majstora.

Kriterijumi koje dobar majstor mora da ispunjava

Dobar majstor radi i na sebi, a ne samo na popravkama

Jedna od glavnih dilema današnjice, u pogledu majstorstva, jeste to da li stariji majstori znaju da rade “nove” stvari i suprotno, da li mlađi majstori umeju da se uhvate u koštac sa tradicionalnim radovima. Ovo zapravo ne bi ni trebalo da bude problem upravo iz razloga što dobar majstor mora da radi na sebi, a ne samo na zadatim popravkama i radovima. Informisanje o novim tehnologijama i promenama u sferi poslovanja, njihovo razumevanje i implementiranje u sopstveni rad je ključno za dobijanje priznanja “dobar majstor”. Dobar majstor želi da bude najbolji u svojoj branši i zato je spreman da svojim poslodavcima pruži najbolje i najkvalitetnije usluge, baš kao što to radi majstor za grejanje!

Dobar majstor je tu čak i za savet

Dešavaju se i situacije kada vam je pre bilo kakvih radova jednostavno potreban savet. I dalje razmišljate o tome šta vam valja činiti i u tim trenucima bi vam značilo da se konsultujete sa nekim stručnim u vezi sa tim koja opcija je za vas najbolja. Dobar majstor zna da je građenje odnosa bitno u poslu i zato će vas rado posavetovati jer mu nije cilj da vas prevari. Majstora za grejanje takođe možete pozvati i upitati za savet jer nam je stalo do toga da budete zadovoljni našim uslugama i da nas pozovete ponovo ili preporučite dalje.

Author Info

sasa_admin